FanFest, eldemblem och elektroniskt oljud

Veckans första arbetsdag är slut och även om jag spenderade näst intill hela helgen inomhus har den ändå varit ganska händelserik. Samtidigt så har jag långsamt försökt komma igång med att skriva igen och det har väl gått sådär då det här är det första jag, förhoppningsvis, slutför på väldigt lång tid.

Varför har jag då suttit framför dumburken hela helgen? Detta beror på att lördagen den 18 februari började den tredje och sista delen i Square-Enix Final Fantasy XIV Fan Festival. Under två dagar kunde folk besöka Festhalle i Frankfurt medan jag och många andra satt framför våra datorer eller TV-apparater och såg spektaklet live-streamat.Båda dagarna började med FFXIV-relaterade nyheter och avslutades med en konsert. Däremellan var det en hel del intervjuer, paneler samt en PVP-turnering. Nu i efterhand är jag ganska nöjd med innehållet men kvalitén på streamen lämnade en hel del att önska.

Annars har det inte hänt allt för mycket spännande under veckan. Jag har spelat vidare på Shantae: Half-Genie Hero och börjat spela lite på Fire Emblem Fates: Birthright. Jag gillar verkligen asien-temat på det sistnämnda. Tyvärr så innebär detta att jag skjuter lite på min genomspelning av Fire Emblem Awakening, jag tänker inte ge upp men försöker tillfället så känns Birthright intressantare, så planerar att istället klämma in Awakening innan jag ger mig på nästa del av Fates-serien.

Om man ska lämna spelen lite och gå över till rörlig bild och ljud har jag gett mig på att se igenom The Big Bang Theory ännu en gång. Jag behövde en liten paus från de andra serierna jag kollar ikapp med lite komedi som inte kräver allt för mycket uppmärksamhet. När det kommer till musik så har jag lyssnat förvånansvärt mycket på elektronisk musik. Allt från Infected Mushrooms senaste album, vilket jag tyckte var riktigt bra även om jag aldrig varit ett fan, till en massa chippmusik. Anledningen till att jag snöade in på chippmusiken var att jag råkade fastna för en låt av Dubmood i soundtracket till Not a Hero som var med i månadens spel från Playstation Plus.

Avslutar det här inlägget med en låt av just Dubmood som är en remix av en låt från en av mina favoritspelserier, The Secret of Monkey Island. Vilket är ganska passande så Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge – Special Edition är med i månadens Games with Gold Samt att det första spelet var med förra månaden.

Publicerat av

Aethicyn

Retro- och indiespelsälskande amatörmusiker vars backlog för tillfället växer med rekordfart.